«Παραλύει» η Γαλλία από την γενική απεργία που κυρήσσουν τα συνδικάτα - iefimerida.gr

«Παραλύει» η Γαλλία από την γενική απεργία που κυρήσσουν τα συνδικάτα

«Παραλύει» η Γαλλία από την γενική απεργία που κυρήσσουν τα συνδικάτα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε γενική απεργία ετοιμάζονται να κατέβουν τα συνδικάτα της Γαλλίας στις 9 Οκτωβρίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον μεγάλο αριθμό απολύσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με το κάλεσμα του Μπερνάρ Τιμπό, ηγέτη του μεγαλύτερου γαλλικού συνδικάτου, Γενική Εργατική Συνομοσπονδία (CGT), με 700.000 μέλη, θα προβεί και σε καταψήφιση του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου, το οποίο ισοδυναμεί -όπως είπε- ως «βέτο» κατά των Γάλλων εργαζομένων, «κάτι απαράδεκτο».

Παράλληλα ο Μπερνάρ Τιμπό εξαπολύει και επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου, Φρανοσουά Ολάντ κατηγορώντας τον πως δεν αντιλαμβάνεται τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Επίσης τον καλεί να αποφασίσει ποιο μέρος θα διαλέξει, το δικό τους, ή αυτό των εργοδοτών.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τιμπό υπογράμμισε ότι «ανησυχεί σε μεγάλο βαθμό για την οικονομική συγκυρία και προοπτική στη Γαλλία». Το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο του εργατικού δυναμικού στη Γαλλία παραμένει εδώ και πολλούς μήνες κοντά στο όριο του 10%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ