Πρωτοβουλία για την αναγέννηση της Κεντροδεξιάς ανακοινώνει ο Νικολόπουλος - iefimerida.gr

Πρωτοβουλία για την αναγέννηση της Κεντροδεξιάς ανακοινώνει ο Νικολόπουλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκοπό «να μπει φραγμός και ανάχωμα σε αυτή την «μνημονιακή παράκρουση που έχει καταβάλει το ρετιρέ της Συγγρού» ο Νίκος Νικολόπουλος θα εξαγγείλει σήμερα Πρωτοβουλία για την αναγέννηση και ανασυγκρότηση της ελληνικής κεντροδεξιάς, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης πολιτικών φίλων του σε ξενοδοχείο της Πάτρας.

«Οραματίζομαι ένα νέο ξε-ΚΙΝΗΜΑ όλων όσων πιστεύουν στο κεντρικό όραμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού και όχι… νέα χαλιφάτα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και εξαπολύει πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι υπαναχώρησε έναντι των προεκλογικών του δεσμεύσεων για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει την μεγάλη λαϊκή παράταξη σε… μαγαζάκι, ούτε να ακολουθήσει την μοίρα του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ» γράφει στην ανακοίνωσή του.

Η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει «μαζί με στελέχη απ' όλη την Ελλάδα για την αναγέννηση και ανασυγκρότηση της ελληνικής κεντροδεξιάς», όπως αναφέρει ο ίδιος και δεν είναι αυτοσκοπός η δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα.

«Ο Εθνάρχης Κ. Καραμανλής ήταν αυτός που πίστεψε και πάλεψε για να ενταχθεί η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ήταν όμως και ο ίδιος που οδήγησε την Ελλάδα έξω από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ για να προασπίσει την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική απαίτηση για εθνική ανεξαρτησία. Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος κράτησε ψηλά την σημαία της δημοκρατικής και πολιτικής ομαλότητας στην δύσκολη εποχή της δικτατορίας ή και ο Κ. Καραμανλής ο νεότερος, στα πολύ πρόσφατα χρόνια, στήριξε την άρνηση των Κυπρίων στο σχέδιο Ανάν και είπε όχι στην ένταξη των Σκοπίων του ΝΑΤΟ. Εγώ λοιπόν, ξέρω καλά και θυμάμαι ποια είναι η φύτρα μας και ποιοι είμαστε. Η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. ξέρει και θυμάται; Αν ναι, ας το αποδείξει βροντοφωνάζοντας και πάλι, όπως μέχρι πριν δύο μήνες, πως η χώρα δεν αντέχει άλλη ύφεση και ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα» προσθέτει ο κ. Νικολόπουλος.

Σε συνέντευξή του σε τοπικά Μέσα ο πρώην υφυπουργός επιτίθεται προσωπικά στον κ. Σαμαρά λέγοντας :

«Ο κόσμος ξεχωρίζει και αναγνωρίζει ποιοι είναι οι «μουσαφίρηδες» και ποιοι οι «κτήτορες»...Ποιος είναι ο «λύκος» και ποιος είναι ο «τσοπάνης» αναφέρει και προσθέτει ότι «η ΝΔ έχασε προ πολλού την ιδεολογική πρωτοκαθεδρία και βλέπει έντρομη να λεηλατείται ο χώρος της από την Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ