Νέο «χτύπημα» για τους συνταξιούχους – Εκτακτη εισφορά 1% κάθε μήνα - iefimerida.gr

Νέο «χτύπημα» για τους συνταξιούχους – Εκτακτη εισφορά 1% κάθε μήνα

Νέο «χτύπημα» για τους συνταξιούχους – Εκτακτη εισφορά 1% κάθε μήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιβολή ειδική εισφοράς 1% κάθε μήνα έχει κλειδώσει και θα αφορά όσους ασφαλισμένους έχουν ήδη πάρει εφάπαξ ανεξαρτήτως ταμείου. Έτσι λοιπόν θα πέσει και νέο μαχαίρι στις συντάξεις 800.000 ασφαλισμένων. Σύμφωνα με το «Εθνος» η εισφορά θα καταλογίζεται χωρίς να ληφθεί υπόψη αν οι υπόχρεοι είχαν καταβάλει ποσά μεγαλύτερα από το βοήθημα.

Η αρχική πρόβλεψη ήταν να επιβληθεί εισφορά μόνο σε όσους πήραν εφάπαξ από τα 23 Ταμεία που έδιναν αυξημένο βοήθημα από το '95 και μετά, ωστόσο η τελική απόφαση ήταν να γενικευτεί το μέτρο.

Και σαν να μην έφτανε η νέα εισφορά, έρχεται και η μείωση, κλιμακούμενη αυτή τη φορά, από τα 600 ευρώ ή τα 700 ευρώ σύμφωνα με το εναλλακτικό σενάριο από 1% ως και 20% στις μεγάλες συντάξεις.

Το τρίπτυχο των περικοπών φαίνεται να κλείνει με την έκτακτη εισφορά στις επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν τα 400 ευρώ και θα είναι από 5% μέχρι και 20%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ