«Λουκέτο» στη δικηγορική εταιρεία του Καλούση από το Ειρηνοδικείο Αθηνών - iefimerida.gr

«Λουκέτο» στη δικηγορική εταιρεία του Καλούση από το Ειρηνοδικείο Αθηνών

«Λουκέτο» στη δικηγορική εταιρεία του Καλούση από το Ειρηνοδικείο Αθηνών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκτή έκανε το Ειρηνοδικείο της Αθήνας την αίτηση που είχε καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) ζητώντας το σφράγισμα της δικηγορικής εταιρείας που είχε συστήσει ο πρώην δικαστικός λειτουργός, Ευάγγελος Καλούσης, αφού την έκρινε ως παράνομη.

Το Ειρηνοδικείο της Αθήνας με την απόφασή του αυτή υποχρεώνει τον Ευάγγελο Καλούση να αφαιρέσει τις διαφημιστικές πινακίδες που είχε τοποθετήσει στo γραφείo του, ενώ παράλληλα του απαγόρευσε να τοποθετήσει και στο μέλλον αντίστοιχες πινακίδες, «όπως και κάθε είδους διακριτικού γνωρίσματος (λογοτύπου, σφραγίδας κτλ) που θα προβάλει ή έστω θα υπαινίσσεται την ιδιότητα αυτού ως τέως δικαστή και του μορφώματος που έχει συστήσει ως δήθεν εταιρίας παροχής δικηγορικών-νομικών υπηρεσιών, με στόχο να αποφευχθεί η παραπλάνηση του κοινού».

Επίσης, ο πρώην δικαστικός υποχρεώνεται να καταργήσει τη λειτουργία της ιστοσελίδας kaloussis.gr, «η οποία κρίθηκε ότι τελεί σε αναπόσπαστη συνοχή και εξάρτηση με την παράνομη λειτουργία του προσωπικού του γραφείου και να απέχει στο μέλλον από τη δημιουργία νέας, μέσω της οποίας θα διαφημίζει καθ´ οιονδήποτε τρόπο την παροχή νομικών-δικηγορικών υπηρεσιών, έστω και υπό τη μορφή νομικής εποπτείας ή καθοδήγησης προς άλλους συνεργάτες του, καθώς και να απέχει μελλοντικά από κάθε είδους επ´ αμοιβή παροχή νομικών-δικηγορικών υπηρεσιών, συμβουλευτικών, γνωμοδοτικών ή διεκπεραιωτικών, ατομικά ή σε συνεργασία με δικηγόρο».

Για κάθε ημέρα κατά την οποία θα διατηρεί τις διαφημιστικές πινακίδες και λογότυπα, καθώς επίσης και την ιστοσελίδα του, αλλά και γενικά θα συνεχίσει να προβαίνει στην παροχή νομικών-δικηγορικών υπηρεσιών, παραβιάζοντας κάθε επιμέρους όρο της απόφασης, το Ειρηνοδικείο Αθηνών επέβαλλε στον Ευάγγελο Καλούση χρηματική ποινή 1000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Γιάννης Αδαμόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η «παραδικηγορία», ως απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή» και σημειώνει πως «η απόφαση αυτή, μέσω του εκτενέστατου, νομικά άρτιου και απόλυτα συμπαγούς σκεπτικού της, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά και περιφρουρεί αποτελεσματικά και σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο το δημόσιο χαρακτήρα του δικηγορικού λειτουργήματος και το νομοθετικά κατοχυρωμένο θεσμικό ρόλο του Δικηγόρου ως συμπράττοντος στην απονομή της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ