Σαμαράς: Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα αποφασιστικό γύρο - iefimerida.gr

Σαμαράς: Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα αποφασιστικό γύρο

Σαμαράς: Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα αποφασιστικό γύρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη βεβαιότητα ότι το λόμπι της δραχμής έχασε ένα αποφασιστικό γύρο εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των επαφών του με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τη γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Εξερχόμενος του Μεγάρου, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «δίνουμε μια μάχη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος της εξόδου της χώρας από το ευρώ, δίνουμε μια μάχη για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας, δίνουμε μια μάχη για να φέρουμε πιο κοντά αυτό που και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουμε υποσχεθεί, δηλαδή την ανάπτυξη».

Ο πρωθυπουργός αφού ανέφερε πως «το λόμπι της δραχμής έχασε ένα γύρο αποφασιστικό», κατέληξε λέγοντας πως «έχουμε πολύ δουλειά ακόμη».

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της σύντομης συνομιλίας που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες, ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια του είπε πως «το καράβι έχει αρχίσει να γυρνάει, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουμε λιγότερο όγκο δουλειάς και ότι δεν πρέπει να τρέξουμε» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να τρέξουμε και αρχίσαμε να τρέχουμε».

Aύριο το πρωί ο κ. Σαμαράς θα έχει κρίσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. Στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών θα συζητηθούν αναλυτικά τα μέτρα τα οποία πρόκειται να εξαγγελθούν από την κυβέρνηση και στη συνέχεια να υποβληθούν στην Τρόικα.

Η αυριανή συνάντηση αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά τη σημερινή δημόσια τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τη διακυβέρνηση του τόπου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ