Χατζημαρκάκης: Το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της ήταν σαφές - iefimerida.gr

Χατζημαρκάκης: Το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της ήταν σαφές

Χατζημαρκάκης: Το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της ήταν σαφές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για την εξέλιξη της συνάντησής του με τη γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, και τον απόηχο αυτής, συγχαίρουν ο πρόεδρος και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW Γιώργος Χατζημαρκάκης (ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων) και Φαίδων Κοτσαμπόπουλος.

Στη συγχραρητηρια επιστολή του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, μεταξύ άλλων τονίζεται ότι ο κ. Σαμαράς «με τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις του πέρασε ένα σαφές μήνυμα στον γερμανικό λαό, ότι η Ελλάδα δεν υποκύπτει και θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της».

Σύμφωνα με τον κ.Χατζημαρκάκη και κ. Κοτσαμπόπουλο, οι ομογενείς της Γερμανίας εκτιμούν ότι οι «ενθαρρυντικές δηλώσεις» του πρωθυπουργού πριν και κατά τη διάρκεια της την επίσκεψής του «θα βοηθήσουν τους Ελληνες της Γερμανίας που αγωνίζονται καθημερινά για να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα που επικρατεί εκεί».

Η ηγεσία του DHW επισημαίνει ότι «θεωρεί σημαντικότατο να ακούγεται η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη και να δίδεται δυναμικά το «παρών» της χώρας ενώπιον των εξελίξεων».

Ταυτόχρονα, εκφράζουν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες του κ. Σαμαρά να προχωρήσει στις τομές και τις διαρθρωτικές αλλαγές που «όχι μόνο είναι απόλυτα αναγκαίες, αλλά και θα επηρεάσουν αποφασιστικά την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό».

Ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια για την ενδυνάμωση των ελληνικών εξαγωγών προς την Γερμανία, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της χώρας στους τομείς του τουρισμού, της παραθεριστικής κατοικίας, της υγείας, των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, της ίδρυσης υγειών και ανταγωνιστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, της απορρόφησης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού από την αγορά εργασίας της Γερμανίας και την προώθηση του επαγγελματικού προσανατολισμού και της επαγγελματικής εκπαίδευσης στους νέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ