Γιατροί έγραψαν 4 εκατομμύρια συνταγές σε ένα μήνα! - iefimerida.gr

Γιατροί έγραψαν 4 εκατομμύρια συνταγές σε ένα μήνα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερα εκατομμύρια επτακόσιες δέκα επτά χιλιάδες (4.717.000) χιλιάδες συνταγές δόθηκαν από γιατρούς σε ασθενείς μόνο τον μήνα Ιούλιο 2012. Η καταγγελία έγινε από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος, ωστόσο, απέφυγε να πει ποια μέτρα θα λάβει.

Ο κ. Λυκουρέντζος χαρακτήρισε το νούμερο υπερβολικό τόσο σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας όσο και σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε αυτοσυγκράτηση από γιατρούς και πολίτες και τόνισε με έμφαση ότι «δεν μπορεί με το παραμικρό να καταφεύγουμε σε πανάκριβες συνταγές».

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι όλο αυτό το σύστημα δεν αποτελεί ευθύνη των υπηρεσιών υγείας αλλά όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. «Κάθε καλός νοικοκύρης πρέπει να είναι και καλός λογιστής, γιατί σε αυτή την κατάσταση μας έφεραν όσοι περιφρόνησαν την λογιστική» δήλωσε.

Οσο για την ικανοποίηση αιτημάτων τόνισε πως «όσα από τα αιτήματα είναι λογικά και εντός του οικονομικού πλαισίου που βρίσκεται η χώρα, τότε αυτά ικανοποιούνται, αν όμως κάποιοι επιμένουν να ζουν σε μια εποχή που πέρασε ανεπιστρεπτί, δεν πρόκειται να δουν κανένα αίτημά τους να γίνεται δεκτό» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ