Πως θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους όσοι πλήρωσαν για φάρμακα από την τσέπη τους - iefimerida.gr

Πως θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους όσοι πλήρωσαν για φάρμακα από την τσέπη τους

Πως θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους όσοι πλήρωσαν για φάρμακα από την τσέπη τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί είναι οι ασφαλισμένοι που εξαιτίας των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών εξαιτίας των οικονομικών τους διαφορών με τον ΕΟΠΥΥ, αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώνουν τα φάρμακά από την τσέπη τους.

Ο ΕΟΠΥΥ τους δίνει τη δυνατότητα για επιστροφή των χρημάτων εφόσον βεβαίως οι ασθενείς, ωστόσο η γραφειοκρατία καραδοκεί. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κατάθεση είναι:

  • Πρωτότυπη Συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου.
  • Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.
  • Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.
  • Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό, όπου αυτή είχε απαιτηθεί

Ο ΕΟΠΥΥ θα αποδίδει το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου, στη συνέχεια το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου. Ωστο άγνωστο είναι ακόμα το πότε ακριβώς θα πάρουν οι ασφαλισμένοι τα χρήματα στα χέρια τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ