Μπόνους στους εκπαιδευτικούς κατόπιν αξιολόγησης από το 2013 - iefimerida.gr

Μπόνους στους εκπαιδευτικούς κατόπιν αξιολόγησης από το 2013

Από το 2013 η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών - Κίνητρα και μπόνους σε όσους βελτιώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κίνητρα και επιβράβευση εκείνων που βελτιώνονται, δηλαδή παροχή μπόνους είτε μισθολογικά είτε επαγγελματικής εξέλιξης, θα περιλαμβάνει το νέο σχέδιο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που θα ξεκινήσει το 2013. Για όσους μένουν στάσιμοι δεν θα θα προβλέπονται τιμωρητικές διαδικασίες.

Οπως εξήγησε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για την καθιέρωση της αξιολόγησης θα γίνει μεγάλη έρευνα ηλεκτρονικά, στην οποία οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να εκφράσουν και τη δική τους άποψη.

Όλες οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν ως το τέλος Σεπτέμβρη, ώστε τον Οκτώβριο να προωθηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

«Μετά από 30 χρόνια θα έχουμε αξιολόγηση στα σχολεία με αντικειμενικό και αδιάβλητο τρόπο, καθώς διαφορετικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε βελτίωση και αναβάθμιση του συστήματος», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Αρβανιτόπουλου, σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο, ενώ το εξεταστικό σύστημα θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών στα σχολεία, αλλά και την εφαρμογή του αναθεωρημένου Νόμου Πλαίσιο στα ΑΕΙ. Συνεπώς, συμπεραίνεται ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν το 2016.

Τέλος, ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε ότι ο νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα εφαρμοστεί, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο υπουργός, και όπως είπε «όσοι έχουν την ευθύνη θα υποστούν τις συνέπειες αν δεν τον εφαρμόσουν».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι μετά την εφαρμογή του νόμου και εντός του επόμενου διμήνου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον σχεδιασμό συγχωνεύσεων τμημάτων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ