Οι Κινέζοι τουρίστες αποφεύγουν την Ελλάδα - iefimerida.gr

Οι Κινέζοι τουρίστες αποφεύγουν την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παίρνουν τα πρωτεία από τους Αμερικανούς και Γερμανούς οι Κινέζοι τουρίστες στον υπερπόντιο τουρισμό αφού 100 εκατ. ταξιδεύουν κάθε χρόνο αλλά ελάχιστοι προτιμούν τη χώρα μας, παρά τη συνεχή διαφημιστική προβολή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού εκτιμά ότι μέχρι το 2020 ο αριθμός των Κινέζων που κάνουν υπερπόντια ταξίδια θα φτάσει τα 100 εκατ., ενώ ήταν μόνο 70 εκατ την περυσινή χρονιά.

Αν και ξοδεύουν λιγότερα χρήματα στα ταξίδια τους απ'ό,τι οι άλλοι ευρωπαικοί λαοί, εντούτοις οι Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν συνολικά το 2010 54 δις δολάρια σε σχέση με τα 78 δις δολάρια που ξόδεψαν οι Γερμανοί τουρίστες και 85 δις δολάρια που ξόδεψαν οι Αμερικανοί τουρίστες για το ίδιο έτος.

Οι Κινέζοι τουρίστες που επιλέγουν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους επιλέγουν κυρίως ευρωπαικούς και ασιατικούς προορισμούς. Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στην Ευρώπη για τους Κινέζους.

Η Ελλάδα, παρότι πολιορκεί τους Κινέζους τουρίστες επί τουλάχιστον μια δεκαετία από τα 16,5 εκατ επισκεπτών που ήρθαν πέρυσι στην Ελλάδα μόνο 15.838 προέρχονται από την Κίνα (0,1% του συνόλου). Το πρόβλημα της έκδοσης βίζας είναι ένας από τους ανασταλτικούς παράγοντες που δεν επιτρέπουν την αύξηση του αριθμού των Κινέζων τουριστών αλλά δεν είναι ο μόνος. Η χώρα μας έχει κάνει διμερείς τουριστικές συμφωνίες, συνεχή προβολή της τουριστικής Ελλάδας, συμμετοχές σε εκθέσεις που φιλοξενούνται κάθε χρόνο σε κινεζικές πόλεις, επαναλαμβανόμενες προσπάθειες για την καθιέρωση μόνιμης αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Πεκίνου, εντούτοις η πολυπόθητη αύξηση του μεριδίου από τον κινεζικό τουρισμό δεν ήρθε ακόμη.





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ