Υπ. Υγείας: Εξασφαλίστηκαν δωρεάν αντιδραστήρια για μοριακό έλεγχο του αίματος - iefimerida.gr

Υπ. Υγείας: Εξασφαλίστηκαν δωρεάν αντιδραστήρια για μοριακό έλεγχο του αίματος

Υπ. Υγείας: Εξασφαλίστηκαν δωρεάν αντιδραστήρια για μοριακό έλεγχο του αίματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικό ήταν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του υπουργείου Υγείας με τις εταιρείες που ασκούν τον Μοριακό Έλεγχο, αφού εξασφαλίστηκαν δωρεάν 10.000 επιπλέον αντιδραστήρια για τον μοριακό έλεγχο του αίματος δωρεάν. Μέχρι σήμερα για την φετινή χρονιά δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ για αντιδραστήρια για τον μοριακό έλεγχο για τον ιό του Δυτικού Νείλου παρά το σχέδιο να δαπανηθούν περίπου 1 εκ. ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Μάριου Σαλμά, πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την εξοικονόμηση και ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων στον τομέα της υγείας, ενεργοποιώντας την εταιρική κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων που συμβάλλονται με το Υπουργείο Υγείας.

Συνολικά μέχρι τώρα η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προσφέρει έκπτωση της τάξεως του 10% από την 1η Σεπτεμβρίου έως το τέλος της σύμβασης το 2013 για τον μοριακό έλεγχο του αίματος, 20.000 δωρεάν test για τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου ενώ δέχτηκε και απομείωση των χρεωστικών υπολοίπων των εξετάσεων για τον ιό του Δυτικού Νείλου που έγιναν κατά το έτος 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ