Μειώθηκαν τα στοιχήματα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - iefimerida.gr

Μειώθηκαν τα στοιχήματα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν «πουλάει» πλέον όσο στο πρόσφατο παρελθόν. Η μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων της Βρετανίας μείωσε την απόδοσή της γι'αυτό το ενδεχόμενο κατά το ήμισυ.

Η εταιρεία William Hill προχώρησε σε μείωση της απόδοσής της για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη μετά την 1η Ιανουαρίου 2012. Η συγκεκριμένη απόδοση διαμορφώνεται πλέον στο 2,75 έναντι της προηγούμενης απόδοσης του 4,00.

Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εξακολουθεί να αποτελεί μέλος της ευρωζώνης κατά το επόμενο έτος φτάνει μόλις το 1,40. Η χώρα μας παραμένει πάντως να φαβορί για να αποτελέσει την πρώτη χώρα που θα εξέλθει της ευρωζώνης, παρά τη μειωμένη απόδοση στο 1,20. Μετά την Ελλάδα, η χώρα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να εξέλθει από την ευρωζώνη είναι σύμφωνα με την William Hill η Ισπανία με 5,00 και ακολουθούν η Ιταλία με 8,00, η Γερμανία με 13,00 και οι Κύπρος, Ιρλανδία, Πορτογαλία με 21,00.

Η αλλαγή αυτή στα κέρδη της εταιρείας στοιχημάτων συνδιάζεται με τη σταδιακή αλλαγή του κλίματος στην Ευρώπη έναντι της Ελλάδας επί το θετικότερον. Η Ευρώπη ρίχνει τους τόνους για το ελληνικό πρόγραμμα και πληθαίνουν οι φωνές για ήπια προσαρμογή και περαιτέρω βοήθεια. Ενδεικτική είναι η δήλωση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στη Γερμανία Μάικλ Μάιστερ στην εφημερίδα Die Welt ο οποίος είπε ότι «μπορούν να γίνουν προσαρμογές στο πλαίσιο του ήδη υπάρχοντος χρηματοοικονομικού προγράμματος» διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν αναφέρεται σε επιπλέον χρηματοδότηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής του γερμανικού κυβερνώντος κόμματος Νόρμπερτ Μπαρτλ ο οποίος τόνισε ότι «εάν οι όροι που τίθενται στην Ελλάδα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, μπορούν να γίνουν κάποιες επιμέρους τροποποιήσεις, όπως στο επίπεδο των επιτοκίων. Αυτό μπορεί να εξετασθεί».

Θετική ήταν και η αναφορά του οίκου Moody's για την Ελλάδα αφού στην τελευταία έκθεσή της αναφέρει ότι η πτώση του κόστους εργασίας κατά 7,8% στη χώρα μας ενίσχυσε την ανταγωνιστικότητα, σε αντίθεση με την Ιταλία, όπου το εμπορικό έλλειμμα δεν μειώθηκε και η ανταγωνιστικότητα δεν έχει ενισχυθεί ως σήμερα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ