Στο «μικροσκόπιο» τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα - Ερχονται πρόστιμα-φωτιά - iefimerida.gr

Στο «μικροσκόπιο» τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα - Ερχονται πρόστιμα-φωτιά

Ερχονται πρόστιμα «φωτιά» για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει ο ηλεκτρονικός έλεγχος για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων. Αφού βρεθούν, θα επιβληθούν στους ιδιοκτήτες τους πρόστιμα και θα υποχρωθούν να τα ασφαλίσουν.

Ηλεκτρονικός έλεγχος της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων, κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, αναμένεται να αρχίσει από το φθινόπωρο, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν πρόστιμο και να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, είτε, αν δεν συμμορφωθούν, να παραπεμφθούν για αυστηρότερες κυρώσεις.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα γίνει ηλεκτρονική ζεύξη των αρχείων των κυκλοφορούντων οχημάτων και ασφαλισμένων οχημάτων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και μετά τη ζεύξη των αρχείων και τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα απευθύνεται γραπτά στον παρανομούντα ιδιοκτήτη καλώντας τον να προβεί στην ασφάλιση του αυτοκινήτου του εντός συγκεκριμένου και σύντομου χρονικού διαστήματος και καταβάλλοντας επιπλέον ποσό ύψους 250 ευρώ, υπέρ του Δημοσίου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα μεριμνά για την αποστολή των στοιχείων των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων οχημάτων στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο αυστηρότερων κυρώσεων.

Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί έργο ομάδας εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών που είχε συσταθεί το Φεβρουάριο του 2011 και στην οποία συμμετέχουν υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Μεταφορών, καθώς και στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, του Επικουρικού Κεφαλαίου και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ