Άσμουσεν: H ΕΚΤ σύντομα θα αγοράζει ξανά ομόλογα χωρών - iefimerida.gr

Άσμουσεν: H ΕΚΤ σύντομα θα αγοράζει ξανά ομόλογα χωρών

Άσμουσεν: H ΕΚΤ σύντομα θα αγοράζει ξανά ομόλογα χωρών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιβεβαίωση και από επίσημα χείλη έρχεται πλέον στις φήμες για παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προς αγορά ομολόγων των χωρών του Νότου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γκέογκ Άσμουσεν.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau είπε ότι σύντομα θα αρχίσουν ξανά οι αγορές ομολόγων από την κεντρική τράπεζα.

Μετά την δήλωσή του αυτή, ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης ράλι στις αγορές ομολόγων και στα χρηματιστήρια. Ο Άσμουσεν εκτίμησε μάλιστα ότι το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, θα είναι πιο επιτυχημένο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, καθώς είναι καλύτερα σχεδιασμένο σε σχέση με τα παλιά.

Όπως σχολιάζουν οι Financial Times, οι δηλώσεις του αποτελούν στήριξη στο πρόσωπο του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Όπως εξηγεί ο κ. Άσμουσεν, η ΕΚΤ θα λειτουργεί παράλληλα με τον προσωρινό μηχανισμό της ΕΕ, τον EFSF, αρχικά, και αργότερα σε συνδυασμό με τον μόνιμο μηχανισμό της ΕΕ, τον ESM, όταν αυτός ενεργοποιηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ