Αφήστε τα παιδιά σας ήσυχα, συμβουλεύουν οι ειδικοί - iefimerida.gr

Αφήστε τα παιδιά σας ήσυχα, συμβουλεύουν οι ειδικοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γονείς θα πρέπει να επιτρέπουν στα παιδιά τους να τρώνε πρόχειρα φαγητά και να παρακολουθούν περισσότερες ώρες τηλεόρασης. Τάδε έφη ο γκουρού ανατροφής παιδιών Dr Bryan Caplan του πανεπιστημίου George Mason στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ο οποίος πιστεύει ότι οι γονείς το παρακάνουν και ότι θα έπρεπε να υιοθετήσουν μια πιο χαλαρή προσέγγιση όσον αφορά τα τέκνα τους.

O Caplan πιστεύει ότι οι εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως μαθήματα μουσικής, σπορ και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δεν έχουν την παραμικρή επίδραση στην ενήλικη ζωή των παιδιών.

Αντίθετα, οι γονείς θα έπρεπε να σταματήσουν να ελέγχουν τη ζωή των παιδιών τους και να εφαρμόσουν ένα πιο ήρεμο και παιχνιδιάρικό στυλ ανατροφής, που το ονομάζει «ανατροφή της γαλήνης». Η θεωρία του αναμένεται να προκαλέσει διαφωνίες με μια άλλη γονεϊκή προσέγγιση που κερδίζει τελευταία σε δημοτικότητα στις ΗΠΑ, τις “Tiger mothers” που πρεσβεύουν σκληρή αγάπη, σκληρή δουλειά και λίγο παιχνίδι. Η θεωρία των μανάδων τίγρεων είναι ότι οι ακαδημαϊκές επιδόσεις των παιδιών είναι κάτι για το οποίο πρέπει οι ίδιες να παλέψουν.

Ο ακαδημαϊκός και οικονομολόγος Dr Caplan συμβουλεύει τους γονείς: «Σταματήστε να ελέγχετε πόσες ώρες τηλεόρασης βλέπουν τα παιδιά σας. Μην τα εξαναγκάζετε να κάνουν ένα σωρό δραστηριότητες που απεχθάνονται. Αποδεχθείτε ότι τα παιδιά σας διαμορφώνονται κυρίως από τα γονίδιά τους και τις επιλογές τους και όχι από τις θυσίες που εσείς κάνετε, ελπίζοντας ότι θα τα μετατρέψετε σε επιτυχημένους ενήλικες».

Ο Dr Caplan βασίζει τη θεωρία της «ανατροφής της γαλήνης» σε επιστημονικές μελέτες και σε ακαδημαϊκές έρευνες που έγιναν σε δίδυμα και υιοθετημένα παιδιά και έδειξαν ότι μακροπρόθεσμα η γονεϊκή επίδραση στην υγεία και επιτυχία της ενήλικης ζωής των ατόμων είναι ελάχιστη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ