O Βεστερβέλε επιμένει ότι το Μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί - iefimerida.gr

O Βεστερβέλε επιμένει ότι το Μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να «μαλακώσει» το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Βερολίνο.Η συνάντηση των δύο υπουργών έγινε σε καλό κλίμα αλλά, σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Βεστερβέλε είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στην συμφωνία με την χώρα μας για τη δημοσιονομική προσαρμογή, δηλαδή το Μνημόνιο. Ωστόσο, ο Γερμανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι η κυβέρνησή του «εργάζεται» στην κατεύθυνση παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε όσα διαρρέουν ή δηλώνουν ευθέως τα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης τις τελευταίες ημερες. Ουσιαστικά, το Βερολίνο φαίνεται πως απορρίπτει προκαταβολικά το ενδεχόμενο να δοθεί διετής επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος όπως θα ζητήσει -έστω ανεπίσημα- ο Αντώνης Σαμαράς την Παρασκευή από την Άνγκελα Μέρκελ στη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Ο κ. Βεστερβέλε επανέλαβε ότι «το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην Αθήνα», σημείωσε ότι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων και των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη, αλλά διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί πριν από την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας και ανέφερε την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν είναι δυνατές αλλαγές στην ουσία των μεταρρυθμίσεων.

«Γνωρίζουμε τι επωμίζεστε στην παρούσα φάση. Γνωρίζουμε τι τραβάει ο απλός άνθρωπος στην Ελλάδα. Τι σημαίνει για νέους ανθρώπους που αναζητούν εργασία, τι σημαίνει για μεγαλύτερους να περικόπτονται οι μισθοί τους και για συνταξιούχους να φοβούνται για το μέλλον τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Aπό την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον ομόλογό του ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή και προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο «θα επιβεβαιώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους, με ειδική ωστόσο φροντίδα στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις, οι οποίες βρίσκονται στην δίνη μιας κοινωνικής κρίσης, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ