Αυτά ψηφίστηκαν ως τα καλύτερα οικολογικά αυτοκίνητα του 2012 [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτά ψηφίστηκαν ως τα καλύτερα οικολογικά αυτοκίνητα του 2012 [εικόνες]

Αυτά ψηφίστηκαν ως τα καλύτερα οικολογικά αυτοκίνητα του 2012 [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους οδηγούς που είναι ευαισθητοποιημένοι με το περιβάλλον, έχουν κατασκευαστεί «οικολογικά» αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούν πιο «πράσινες» μεθόδους για την κίνησή τους. Αυτό δε σημαίνει όμως οτι υστερούν σε σχεδιασμό και δυνατότητες. Απόδειξη η λίστα που ακολουθεί με τα αυτοκίνητα που ψηφίστηκαν ως τα καλύτερα υβριδικά αυτοκινήτα.

Τα υβριδικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν για την κίνησή τους, εκτός από τον κλασικό κινητήρα εσωτερικής καύσης και μια πιο «ήπια» προς το περιβάλλον τεχνολογία, συνήθως ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος μπορεί να αναλαμβάνει αποκλειστικά την κίνηση του αυτοκινήτου ή να είναι απλά υποβοηθητικός όταν χρειάζεται περισσότερη ισχύς.

Δείτε στη συνέχεια τις δυνατότητες που προσφέρει το κάθε αυτοκίνητο, σε ένα πακέτο πρωτοποριακής τεχνολογίας και «οικολογικής κομψότητας».

1.Chevrolet Volt
Kόστος: 32.376 ευρώ
Αυτοκίνητο ευέλικτο και βολικό για τις καθημερινές μετακινήσεις, έχει πολύ καλά κρατήματα και είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια, αρκεί να μην είναι μεγάλη, αφού το Volt έχει χώρο για 4 μόνο άτομα
Ετήσιο κόστος βενζίνης: 526 ευρώ (με ηλεκτρικό κινητήρα), 1295 ευρώ(με κινητήρα εσωτερικής καύσης)
Ηλεκτρικό Εύρος: 40 – 80 km, 603km συνολικά μέσω ηλεκτρικού και φυσικού αερίου
Χρόνος επαναφόρτισης: 4 ώρες σε 240 βολτ, 10 ώρες σε 120 βολτ


2.Τοyota Prius C
Κόστος: 15.955 ευρώ
Μικρότερο και πιο εύχρηστο απο το προηγούμενο μοντέλο prius και εξοπλισμένο με εννέα αερόσακους, σας εξασφαλίζει μία οικολογική και ασφαλής βόλτα. Το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι ένα απο τα καλύτερα και πιο οικονομικά υβριδικά της αγοράς, αν βέβαια δε σας ενοχλεί ο παρατεταμένος ήχος που κάνει στο EV mode, για να προειδοποιεί τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους τυφλούς.
Ετήσιο κόστος βενζίνης: 930 ευρώ

3.Toyota Prius V
Κόστος: 21.857 ευρώ
Διαθέτει τεράστιο αποθηκευτικό χώρο και είναι πολύ βολικό και άνετο για οικογένειες, αλλά η μπαταρία του είναι η παλιά βαριά μπαταρία νικελίου κι όχι η λιθίου που χρησιμοποιείται πλέον στα υβριδικά.
Ετήσιο κόστος βενζίνης: 1.092 ευρώ

4.Nissan Leaf
Κόστος: 29.183 ευρώ
Εξ' ολοκλήρου ηλεκτρικό, διαθέτει μπαταρίες λιθίου και εγγύηση για 8 χρόνια και 160.000km καλύπτει οικολογικά τις καθημερινές σας ανάγκες, αλλά αργεί πολύ να επαναφορτιστεί.
Ετήσιο κόστος βενζίνης: 450 ευρώ
Ηλεκτρικό Εύρος: 100-22 km
Χρόνος επαναφόρτισης: 7 ώρες σε 240 βολτ, 20 ώρες σε 120 βολτ

5.Volkswagen Passat TDI
Κόστος: 22.581ευρώ
Είναι αρκετά μεγάλο και ευρύχωρο, ενώ η Γερμανική τεχνολογία εγγυάται γερά κρατήματα καθιστώντας το ιδανικό για οικογενειακά ταξίδια
Ετήσιο κόστος βενζίνης: 1.457 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ