Spiegel: Μεγαλύτερες των 11,5 δισ. οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας - iefimerida.gr

Spiegel: Μεγαλύτερες των 11,5 δισ. οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ το Bloomberg μετέδωσε χθες ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες για την ελληνική οικονομία στην διετία είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι αρχικά προυπολογίζονται σύμφωνα με το Spiegel που αναφέρεται στην έρευνα της Τρόικας και πιθανώς να φτάσουν τα 14 δισ, το ελληνικό ζήτημα είναι πρώτο θέμα στα διεθνή οικονομικά μέσα τόσο στο Bloomberg όσο και στο CNBC.

Το δεύτερο αναπαράγει δημοσίευμα των New York Times που αναφέρει ότι η διευθέτηση της βοήθειας προς την Ελλάδα με τις επαφές Σαμαρά αυτήν την εβδομάδα θα είναι καθοριστική για την πορεία των αγορών.

Το Bloomberg συνδυάζει την βοήθεια προς την Ελλάδα με αποφάσεις σε σχέση με την παρέμβαση της ΕΚΤ προς την αγορά ομολόγων.

Η Ισπανία ζήτησε βοήθεια χωρίς περιορισμούς στην αγορά ομολόγων της από την δευτερογενή αγορά ενώ πληροφορίες αναφέρουν, ότι μπορεί η ΕΚΤ τον επόμενο μήνα να θέσει όρια στα επιτόκια που διαμορφώνονται για τα ομόλογα κάθε χώρας,σύμφωνα με το Spiegel.

Αυτό μπορεί να συδυαστεί με την υιοθέτηση πρακτικής τυπώματος χρήματος από την ΕΚΤ, αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την κεντρική τράπεζα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ