Κρανίου τόπος η Χίος – 22 μαστιχοχώρια στο μάτι του πύρινου κυκλώνα - iefimerida.gr

Κρανίου τόπος η Χίος – 22 μαστιχοχώρια στο μάτι του πύρινου κυκλώνα

Κρανίου τόπος η Χίος – 22 μαστιχοχώρια στο μάτι του πύρινου κυκλώνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει τέλος η καταστροφή στη Χίο μετά το πέρασμα της φωτιάς, η οποία έχει κατακάψει ήδη 70.000 στρέμματα δάσος -πέυκα, ελιές, μαστιχόδεντρα-, ενώ την ίδια ώρα οι φλόγες δεν έχουν σβήσει ακόμα και συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Από χθες το απόγευμα το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στο Πυργί και τώρα οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στη σωτηρία των μοναδικών σε όλο τον κόσμο μαστιχόδεντρων της Χίου από τη μεγάλη φωτιά που καίει για τρίτη ημέρα στο νησί επικεντρώνονται.

Παρά τις προσπάθειες ήδη έχουν καεί μαστιχοκαλλιέργειες στα χωριά Λιθί, Ελάτα, Βέσσα και Αρμόλια.

Το Πυργί καλύπτει το 1/4 της παραγωγής μαστίχας της Χίου και αν οι φλόγες κάψουν τα μαστιχόδεντρα στο Πυργί, η ζημιά θα είναι ανυπολόγιστη, λέει ο πρόεδρος των μαστιχοπαραγωγών Καλαμωτής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στις Καρυές Χίου.

Συνεχίζουν, να επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 110 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές, αλλά και 79 στρατιώτες.

Από αέρος επιχειρούν και σήμερα, 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 4 το πρωί, η φωτιά απειλούσε το χωριό Λιθί. Εξαιτίας των πυκνών καπνών δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι. Την ίδια ώρα είχε δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα στο Ναυτικό Φυλάκιο του Προβατά και το μοναστήρι των Αγίων Πατέρων που οι φλόγες έκαψαν τα κυπαρίσσια στην είσοδό του. Στη συνέχεια η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ