Ηγετικό στέλεχος των «πυρήνων της φωτιάς» ο δολοφόνος της Πάρου [βίντεο] - iefimerida.gr

Ηγετικό στέλεχος των «πυρήνων της φωτιάς» ο δολοφόνος της Πάρου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο ο νεαρός άντρας που συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη ληστεία της Πάρου και τη δολοφονία του 53χρονο πολίτη, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τους κακοποιούς την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 30χρονου.

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής ο 30χρονος προσήλθε σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για: Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.

Ο 29χρονος, ο οποίος έμενε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, είχε εξαφανιστεί από την πόλη από τις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τη ληστεία στο νησί της Πάρου, ήρθε παραμονές Δεκαπενταύγουστου στην Αθήνα και έμενε σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής τον θεωρούν βασικό στέλεχος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η ταυτοποίηση του DNA έδειξε πως ο ύποπτος που προσήγαγαν χθες οι αρχές για συμμετοχή στη ληστεία τράπεζας στην Πάρο και την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 53χρονου οδηγού ταξί, ήταν ο γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής που κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ο φερόμενος ως εκτελεστής της Πάρου προσήχθη χθες το μεσημέρι από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην περιοχή Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος και δεν απαντάει τις ερωτήσεις των αστυνομικών. Μάλιστα αρχικά αρνούνταν να δώσει δείγμα DNA και δαχτυλικά αποτυπώματα. Τελικά το δείγμα από το γενετικό υλικό του ύποπτου άνδρα, μετά από εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, τακτοποιήθηκε με αυτό που βρέθηκε στα αντικείμενα από το σημείο της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα της Πάρου.

Στο παρελθόν είχε εντοπιστεί τρεις φορές από την αντιτρομοκρατική. Αρχικά τον είχαν εντοπίσει στο Αγρίνιο να κάνει αντι-παρακολούθηση σε μετακινήσεις πρωταγωνιστικού μέλους της οργάνωσης. Αργότερα να συναντιέται με άλλο μέλος της "Συνωμοσίας" σε γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα και την τρίτη σε συναντήσεις του με άλλα μέλη της οργάνωσης, στα Εξάρχεια.

Ένα από τα βασικά του λάθη ήταν οι επαφές που είχε με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι κάποιοι από τους συνεργούς του στη ληστεία είναι απο τα μέλη της οργάνωσης που αναζητούνται και μάλιστα ενδεχομένως να είναι κάποιοι από αυτούς που διέφυγαν μετά τη συμπλοκή της Πεύκης τον Μάιο του 2011 κατά την οποία είχαν τραυματιστεί δυο αστυνομικοί κι ένας από τους δράστες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ