Εικόνες «Αποκάλυψης» στη Χίο – Στάχτη 65.000 στρέμματα - iefimerida.gr

Εικόνες «Αποκάλυψης» στη Χίο – Στάχτη 65.000 στρέμματα

Εικόνες «Αποκάλυψης» στη Χίο – Στάχτη 65.000 στρέμματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά στη Χίο, με τις πρώτες εκτιμήσεις του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος να κάνουν λόγο για 65.000 στρέμματα καμμένης γης.

Σύμφωνα με το politischios.gr την ίδια ώρα πολλά από τα μέτωπα της φωτιάς παραμένουν σε εξέλιξη με κυριότερο αυτό του Κοντυλόπου και των Αυγωνύμων ενώ από τύχη σώθηκε η Ελάτα αφού τελευταία στιγμή το πύρινο μέτωπο άλλαξε φορά και απομακρύνθηκε από το χωριό.

Οι επίγειες δυνάμεις μάχονται ενάντια στις φλόγες, αλλά και κόντρα στον ισχυρό άνεμο των 8 μποφόρ. Ήδη πάντως οι εικόνες από τις καταστροφές είναι αποκαρδιοτιοκές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια», ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Γανιάρης ζήτησε την κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη διαδικασία της πυρόσβεσης αυτή τη στιγμή επιχειρεί σύσσωμη η Π.Υ. Χίου, συνεπικουρούμενη από πεζοπόρα τμήματα από Σάμο, Μυτιλήνη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σημαντική είναι η προσπάθεια των εθελοντικών οργανώσεων του νησιού αλλά και των κατοίκων που ρίχνονται σε αυτή την άνιση μάχη με όσα μέσα διαθέτουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ