Θέλετε δυνατό σπέρμα; - Φάτε καρύδια - iefimerida.gr

Θέλετε δυνατό σπέρμα; - Φάτε καρύδια

Θέλετε δυνατό σπέρμα; - Φάτε καρύδια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί είναι οι άνδρες ο οποίοι μαθαίνουν από τους ιατρούς τους πως έχουν αδύναμο σπέρμα. Ωστόσο η λύση βρίσκεται στην φύση. Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Περίπου δέκα χούφτες καρύδια την ημέρα, για μερικές εβδομάδες, είναι ικανές να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματος κυρίως σε νέους άνδρες, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή, Γουέντι Ρόμπινς, της Σχολής Δημόσιας Υγείας Fielding, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό σχετικά με τη βιολογία της αναπαραγωγής «Biology of Reproduction», σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσαν ότι η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών επί 12 εβδομάδες είχε ευεργετικά αποτελέσματα στο σχήμα του σπέρματος, την ποσότητα, την κινητικότητα και τη ζωτικότητά του.

Το δείγμα αποτελείτο από 117 άνδρες ηλικίας 21 έως 35 ετών. Οι συμμετέχοντες είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, από τις οποίες μόνο η πρώτη έτρωγε 75 γραμμάρια καρύδια καθημερινά. Το αποτέλεσμα ήταν το σπέρμα των ανδρών της ομάδας αυτής βελτιώθηκε ενώ της δεύτερης όχι.

«Είναι εύκολο κανείς να γελάσει με έρευνες όπως αυτή, όμως υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι ορισμένες πλευρές της διατροφής ενός άνδρα μπορούν να επηρεάσουν τον αριθμό και την ποιότητα των σπερματοζωαρίων που παράγονται από τους όρχεις του», δήλωσε ο ανδρολόγος, Άλαν Πέισι, του πανεπιστημίου του Σέφιλντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ