Αύξηση «φωτιά» στο πετρέλαιο θέρμανσης φέρνει ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης - iefimerida.gr

Αύξηση «φωτιά» στο πετρέλαιο θέρμανσης φέρνει ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

Αύξηση φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης φέρνει η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση-φωτιά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και παράλληλα μικρή μείωση στο πετρέλαιο κίνησης φέρνει η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου με στόχο να περιοριστεί η λαθρεμπορία καυσίμων.

Έτσι εκτιμάται ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα σκαρφαλώσει στο 1,4 ευρώ ανά λίτρο από 1,05 που ήταν την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας αύξηση κατά 40%.

Ωστόσο, προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι, εξετάζονται τρόποι χορήγησης επιδόματος θέρμανσης με βάση εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια.

Την ίδια ώρα η αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου προβληματίζει έντονα τον εγχώριο κλάδο. Ήδη η τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο και για τον λόγο αυτόν χθες οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) ζήτησαν από την κυβέρνηση τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης όσο θα συνεχίζεται η ανατίμηση του πετρελαίου. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΟΒΕ, από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα οι τιμές διυλιστηρίου στην αμόλυβδη έχουν αυξηθεί πάνω από 16 λεπτά το λίτρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ