Η Αγκάθα Κρίστι στα χέρια του Νιλ Λαμπιούτ - iefimerida.gr

Η Αγκάθα Κρίστι στα χέρια του Νιλ Λαμπιούτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κάτι που εκ πρώτης όψεως μοιάζει έξω απ’ τα νερά του θα καταπιαστεί στην επόμενη ταινία του ο Νιλ Λαμπιούτ, σκηνοθέτης της ψυχολογικής βίας και της καθημερινής σκληρότητας, με ταινίες όπως το «Μεταξύ ανδρών» και το «Σχήμα των πραγμάτων». Σκοπεύει να σκηνοθετήσει το μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι «Η σοφίτα με τις αράχνες» (The crooked house), στο οποίο δεν εμφανίζεται ο Ηρακλής Πουαρό αλλά ούτε και η Μις Μαρπλ.

Η Αγκάθα Κρίστι έχει χαρακτηρίσει αυτό το βιβλίο αγαπημένο της. Πρόκειται για την ιστορία ενός νεαρού, του Τσαρλς Χέιγουόρντ, που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του φόνου Αριστείδη Λεωνίδας (πολύ φυσιολογικό ελληνικό όνομα, γκουχ), ενός κροίσου με την κόρη του οποίου είναι ερωτευμένος. Στη λίστα των υπόπτων είναι ολόκληρη η οικογένειά του, που κατοικεί στο «λοξό» σπίτι του πρωτότυπου τίτλου.

Αγγλική εξοχή, αριστοκρατικές επαύλεις, ωραία ρούχα, ταινίες εποχής, βρετανική «ευγένεια», ποτάμια τσάι και καλοσχεδιασμένοι φόνοι μπορεί να είναι μαγικός συνδυασμός για μας, αλλά ποιος θα φανταζόταν τον Νιλ Λαμπιούτ μέσα σε όλα αυτά;

Ευτυχώς το σενάριο έχει γράψει ο Τζούλιαν Φέλοους, σεναριογράφος του «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ» και της μίνι σειράς «Downton Abbey», πράγμα καθησυχαστικό. Στο καστ ακούγονται τα ονόματα των Τζέμα Άτερτον, Τζούλι Άντριους και Γκάμπριελ Μπερν, ενώ τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβρη.

Ο Λαμπιούτ, που η δουλειά του μοιάζει πιο κοντά στην Πατρίτσια Χάισμιθ παρά στην Αγκάθα Κρίστι, λέει ότι το μυθιστόρημα είναι «αρκετά διεστραμμένο» γι’ αυτόν, και προσθέτει: «Η Κρίστι μπορεί να είναι πιο διεστραμμένη κι από μένα. Μάλλον βρήκα τον δάσκαλό μου".

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ