Ανοίγει πανιά το Σαββάτο η Ρεγκάτα του Αιγαίου - iefimerida.gr

Ανοίγει πανιά το Σαββάτο η Ρεγκάτα του Αιγαίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πέντε σκάφη, δύο του Ναυτικού Ομίλου Σάμου και τρία ιδιωτών, ξεκίνησε η αποστολή της Σάμου τα ξημερώματα από το λιμάνι Βαθέος, για τους διεθνείς αγώνες Αegean Regatta που διοργανώνει για 12η χρονιά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ε.Ι.Ο και διοργανωτή Όμιλο τον Ναυτικό Όμιλο Χίου.

Από τις 18 έως τις 24 Αυγούστου, τα καλύτερα ιστιοπλοϊκά σκάφη με τα πληρώματά τους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, θα καλύψουν μια διαδρομή 107 ναυτικών μιλίων, ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη, συνεχίζοντας στις Οινούσσες, στη Βολισσό της Χίου και θα καταλήξουν στην Ερμούπολη της Σύρου.

Η Αegean Regatta, εκτός από τον αθλητικό της χαρακτήρα, έχει και πολιτιστική διάσταση, καθώς στα νησιά- σταθμούς του αγώνα, θα διεξαχθούν πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που καθιστούν την Aegean Regatta, την ετήσια γιορτή της θάλασσας του Αιγαίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ