Ο Ισημερινός παρέχει άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ - iefimerida.gr

Ο Ισημερινός παρέχει άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση του Εκουαδόρ πρόκειται να επιτρέψει στον ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, να παραμείνει στην πρεσβεία της στο Λονδίνο για αόριστο χρόνο, σαν ένα είδος ανθρωπιστικής βοήθειας. Αξιωματούχοι του Εκουαδόρ δήλωσαν ότι η απόφαση του Προέδρου Ραφαέλ Κορέα θα ανακοινωθεί σήμερα.

Αυτή η απόφαση συνιστά απόρροια του γεγονότος ότι η βρετανική κυβέρνηση από την πλευρά της μένει αμετακίνητη στη θέση της να μην επιτρέψει στον Ασάνζ να εγκαταλείψει τη χώρα προκειμένου να μεταβεί στο Εκουαδόρ.

Χθες Τετάρτη, ο υπουργός εξωτερικών του Εκουαδόρ, Ρικάρντο Πατίνο, γνωστοποίησε πως οι βρετανικές αρχές απείλησαν να εισβάλλουν στην πρεσβεία αν δεν τους παρέδιδαν τον Ασάνζ: η απειλή εστάλη γραπτώς, με τους αξιωματούχους του Εκουαδόρ να απαντούν πως η χώρα τους δεν είναι βρετανική αποικία.

Ο Ασάνζ έφτασε στην Πρεσβεία την 19η Ιουνίου 2012, αποφεύγοντας την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου καταζητείται για βιασμό δύο γυναικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ