Επεκτείνεται η ζώνη αποκλεισμού στη Φουκουσίμα - iefimerida.gr

Επεκτείνεται η ζώνη αποκλεισμού στη Φουκουσίμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα περισσότεροι κάτοικοι σε περιοχές κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα αναγκάζονται να μετακινηθούν, καθώς τα επίπεδα ραδιενέργειας αναμένεται να αυξηθούν και σταματούν ορισμένες εργασίες αποκατάστασης στον πυρηνικό σταθμό.

Μέχρι τώρα περισσότεροι από 80.000 κάτοικοι που ζούσαν σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ενώ σε όσους έμεναν από 20 έως 30 χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό προτεινόταν να μένουν στα σπίτια τους.

Πλέον η πόλη Καγουαμάτα που βρίσκεται σε ακτίνα μεγαλύτερη των 30 χιλιομέτρων εκκενώνεται σταδιακά, καθώς αναμένεται αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας και Ιάπωνες μηχανικοί εγκατέλειψαν την προσπάθεια αποκατάστασης ενός εκ των πυρηνικών αντιδραστήρων της Φουκουσίμα που είχε υποστεί πολύ σοβαρές βλάβες.

Μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες ήταν οι πρώτοι που έφυγαν και πέρασαν το πρώτο βράδυ τους στα κέντρα αποκατάστασης. Σταδιακά θα αποχωρήσουν και οι υπόλοιποι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ