Φίλιπ Ρέσλερ: Είμαι απογοητευμένος από τις προσπάθειες της Ελλάδας - iefimerida.gr

Φίλιπ Ρέσλερ: Είμαι απογοητευμένος από τις προσπάθειες της Ελλάδας

Ρέσλερ: Είμαι απογοητευμένος με τις προσπάθειες της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aπογοητευμένος με τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Focus, o Φίλιπ Ρέσλερ, σχολιάζει με τη φράση «είμαι απογοητευμένος» με τις προσπάθειες της Αθήνας για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και την εκμετάλλευση επενδυτικών προτάσεων που έγιναν από γερμανικής πλευράς.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά πως «σχεδόν καμία από τις υπηρεσίες μας δεν χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική πλευρά».

Ερωτώμενος σχετικά με το λεγόμενο «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα, ο Φίλιπ Ρέσλερ, κατηγορεί την Αθήνα για ασυνέπεια, φέρνοντας ως παράδειγμα την απουσία προόδου στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης φωτοβολταϊκών μονάδων, που αποθαρρύνει τους επενδυτές, μεταξύ των οποίων ένας γερμανός κατασκευαστής που είχε εκφράσει ενδιαφέρον.

«Όποιος αποτυγχάνει να συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα, δεν μπορεί να αναμένει βοήθεια» επαναλαμβάνει ο γερμανός αντικαγκελάριος, υπογραμμίζοντας τα λόγια του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι μία ελληνική έξοδος από το ευρώ δεν είναι επιθυμητή «αλλά είναι διαχειρίσιμη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ