Επιστροφή στα πέτρινα χρόνια για τον ελληνικό στίβο - iefimerida.gr

Επιστροφή στα πέτρινα χρόνια για τον ελληνικό στίβο

Επιστροφή στα πέτρινα χρόνια για τον ελληνικό στίβο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά από το 1988 η ελληνική ομάδα του στίβου επιστρέφει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου χωρίς διακρίσεις. Η έλλειψη κινήτρων, η οικονομική κρίση και ο βιοπορισμός κράτησαν τους Ελληνες αθλητές της ομάδας του στίβου μακριά από τα μετάλλια.

Ουσιαστικά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώνονται σήμερα στο Λονδίνο ο εληνικός στίβος επιστρέφει στα πέτρινα χρόνια.

Η Βούλα Πατουλίδου άνοιξε το δρόμο στη dream team της Ελλάδας το 1992 όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της Βαρκελώνης. Η πορεία προς την Ολυμπιακή δόξα συνεχίστηκε με το ασημένιο μετάλλιο της Νίκης Μπακογιάννη το 1996 στην Ατλάντα ενώ το 2000 ο Κώστας Κεντέρης έγινε ο πρώτος λευκός που κέρδιζε μετά από 20 χρόνια τα 200 μέτρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.Τα μετάλλια του στίβου ανέβηκαν σε τέσσερα χάρη στις επιτυχίες και των Κατερίνα Θάνου, Τασούλα Κελεσίδου, Μιρέλα Μανιάνι.

Το 2004 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας τα μετάλλια στον στίβο έγιναν πέντε αλλά η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει. Ετσι, στους Αγώνες του Πεκίνου ο αριθμός των μεταλλίων του στίβου επανήλθε στο ένα και μοναδικό και μάλιστα χάλκινο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Σεβαστής είναι απαισιόδοξος :

«Δεν είναι μια απλή προσέγγιση να λέμε είχαμε πτώση. Υπάρχουν εξηγήσεις που αφορούν πολλά αθλήματα. Για παράδειγμα, η παντελής έλλειψη κινήτρων σε σχέση με το παρελθόν. Αφήνω έξω την οικονομική κρίση που έχει μειώσει αφάνταστα τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών και φυσικά του ΣΕΓΑΣ. Με ρωτάνε τα παιδιά στο Λονδίνο αν θα βρούνε μια δουλειά, δεν με ρωτάνε για πριμ.

Με τι κουράγιο να προσπαθούν για επιτυχίες όταν άλλα παιδιά στην ηλικία τους κάθε μέρα αντί για προπόνηση ψάχνουν και βρίσκουν με περισσότερες ελπίδες μια εργασία. Ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχθώ ότι στο Λονδίνο οι αθλητές στίβου για διάφορους λόγους έμειναν μακριά από τις δυνατότητές τους και τις επιδόσεις τους, κάτι που θα αποτελέσει σημείο συζήτησης με τους προπονητές μας» δηλώνει στο Εθνος της Κυριακής ο κ. Σεβαστής.

<!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ