Κάτι αλλάζει με τους λαθρομετανάστες - iefimerida.gr

Κάτι αλλάζει με τους λαθρομετανάστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια διαφορετική εικόνα στο κέντρο της Αθήνας βλέπουν οι Αθηναίοι του κέντρου και κρίνουν θετικά την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» αφού έγιναν 7.000 προσαγωγές σε μια εβδομάδα. Η δυσπιστία, βέβαια, παραμένει εξαιτίας της αποτυχίας προηγούμενων επιχειρήσεων.

Στο κέντρο της Αθήνας ο αριθμός των παράνομων μεταναστών από την Ασία και την Αφρική έχει μειωθεί δραστικά σε περιοχές που είχαν κυριολεκτικά μεταμορφωθεί σε γκέτο τα προηγούμενα χρόνια. Η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή όλο το 24ωρο και σε πλατείες όπως η Βικτωρίας, Κουμουνδούρου, Θεάτρου, Λαρίσης, Κυψέλης κλπ η εικόνα έχει σαφώς βελτιωθεί.

Οι καταστηματάρχες που είδαν τον τζίρο τους σε ελεύθερη πτώση, οι ξενοδόχοι που μέτρησαν βαριές απώλειες και οι κάτοικοι που γνώρισαν οργανωμένες συμμορίες να ληστεύουν περαστικούς και να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών έχουν αρχίσει δειλα-δειλά να αισιοδοξούν ότι κάτι αλλάζει στο πολύπαθο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας την πρώτη εβδοαμάδα της επιχείρησης-σκούπα έγιναν 6.690 προσαγωγές αλλοδαπών και από αυτούς συνελήφθησαν 1.555 άτομα κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Παράλληλα προσήχθησαν 172 γυναίκες από δρόμους του κέντρου για παράνομη πορνεία εκ των οποίων οι 10 ήταν φορείς AIDS.

Τα κυκλώματα δουλεμπορίας αναζητούν πλέον νέες διόδους μεω περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας προκειμένου να προωθήσουν παράνομες μετανάστες στην Ελλάδα. Σε Σαντορίνη, Αραξο, Ακτιο, Σάμο, Μυτιλήνη καθημερινές είναι πλέον οι συλλήψεις αλλοδαπών που χρησιμοποιούν πλαστά έγγραφα και προσπαθούν να ταξιδέψουν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη με προορισμό πόλεις όπως το Μόναχο, οι Βρυξέλλες, η Βαρκελώνη, το Αμστερνταμ. Ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων εντοπίζεται, πάντως, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, λόγω μεγάλης επιβατικής κίνησης.

Στο κέντρο της Αθήνας, μετά την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης-σκούπα οι περισσότεροι μετανάστες αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους για να μη συλληφθούν. Πολλοί διαμένουν σε σπίτια ομοεθνών τους μακριά από το κέντρο και είναι άγνωστο αν θα επιστρέψουν, σε περίπτωση που και η επιχείρηση Ξένιος Ζευς αποτύχει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ