Δεν είναι σε ισχύ η παλαιστινιακή συμφωνία λέει το Ισραήλ - iefimerida.gr

Δεν είναι σε ισχύ η παλαιστινιακή συμφωνία λέει το Ισραήλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ισραήλ επέτρεψε τη μεταφορά κεφαλαίων που ανήκουν σε Παλαιστίνιους και είχαν παγώσει μετά τη συμφωνία Χαμάς και Φατάχ, δίοτι διαπίστωσε πως η πρόσφατη συμφωνία δεν ισχύει, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Μοσέ Γιααλόν.

Αποδεσμεύσαμε τα κεφάλαια αυτά γιατί μπορέσαμε να επαληθεύσουμε πως δεν είναι σε ισχύ η συμφωνία Φατάχ-Χαμάς και πως συνεχίζεται η συνεργασία (Ισραήλ-Παλαιστινιακής Αρχής) στον τομέα της ασφάλειας", επισήμανε ο Γιααλόν μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Το Ισραήλ διέκοψε στις αρχές του μήνα τη μηνιαία μεταφορά προς την Παλαιστινιακή Αρχή 60 εκατομμυρίων ευρώ που κρατούνται ως φόροι στα εμπορεύματα που διακινούνται μέσω των ισραηλινών λιμανιών και αεροδρομίων και προορίζονται για τους Παλαιστίνιους.

Ο ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Γιουβάλ Στάινιτς είχε δηλώσει πως το μέτρο αυτό, το οποίο επέκρινε η διεθνής κοινοτητα, ελήφθη για να μην καταλήξουν τα χρήματα αυτά σε ένα "κοινό ταμείο" που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Χαμάς για να χρηματοδοτήση "τρομοκρατικές ενέργειες".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ