Φράτσερ: Ο αισιόδοξος Γερμανός οικονομολόγος που βλέπει θετικά την κρίση - iefimerida.gr

Φράτσερ: Ο αισιόδοξος Γερμανός οικονομολόγος που βλέπει θετικά την κρίση

Φράτσερ: Ο αισιόδοξος Γερμανός οικονομολόγος που βλέπει θετικά την κρίση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ευρωζώνη πρέπει όχι μόνο να μην συρρικνωθεί, αλλά και να διευρυνθεί, εκτιμά ο Μαρσέλ Φράτσερ, νέος επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, ο 41χρονος Φράτσερ επισημαίνει ότι «ως πεπεισμένος Ευρωπαίος» θα ήθελε να δει μακροπρόθεσμα έναν ευρωπαϊκό νομισματικό χώρο, στον οποίο θα συμμετέχουν και τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε.

«Αυτό που προέχει σήμερα, είναι να αποτραπεί η επέκταση της κρίσης. Όλες οι χώρες της νότιας Ευρώπης που συμμετέχουν στο ευρώ, έχουν δρομολογήσει δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να τιθασεύσουν τα δημόσια ελλείμματα. Το ζήτημα είναι τώρα, να υλοποιηθούν με ταχύ ρυθμό οι μεταρρυθμίσεις αυτές» τονίζει ο οικονομολόγος μιλώντας στη γερμανική έκδοση των Financial Times .

Ο Γερμανός οικονομολόγος,σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Deutsche Welle, εκτιμά ότι η Ιρλανδία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, αλλά και χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα αρχίζουν να γίνονται πιο ανταγωνιστικές. Ο «πεπεισμένος Ευρωπαίος» Φράτσερ χρησιμοποιεί έναν όρο, που σπάνια ακούγεται τα τελευταία χρόνια από τους συναδέλφους του: «όραμα για την Ευρώπη».

«Αυτό που μας λείπει είναι ένα κοινό όραμα για την Ευρώπη» τονίζει στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine και εξηγεί: «Το ερώτημα είναι: θέλουμε λιγότερη ή περισσότερη ευρωπαϊκή ενοποίηση; Κατά τη γνώμη μου, χρειαζόμαστε περισσότερη ενοποίηση. Ήταν εκ γενετής λάθος του ευρώ ότι δημιουργήσαμε νομισματική ένωση χωρίς πλήρη οικονομική ένωση, χωρίς να τη συνοδεύουμε από μία τραπεζική ή δημοσιονομική ένωση. Όλα αυτά πρέπει να τα διορθώσουμε μεσοπρόθεσμα, ώστε να αποκατασταθεί η επιτυχία του κοινού νομίσματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ