Οι καλύτεροι νεαροί σκακιστές του κόσμου αγωνίζονται στην Αθήνα - iefimerida.gr

Οι καλύτεροι νεαροί σκακιστές του κόσμου αγωνίζονται στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων και Νεανίδων διεξάγεται στην Αθήνα ως τις 15 Αυγούστου και συμμετέχουν 139 σκακιστές από 55 χώρες, ξεπερνώντας τις προσδοκίες κάθε προηγούμενης χρονιάς.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες και πλέον ιστορικές διοργανώσεις της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας, με παράδοση που ξεκινά από το 1951. Η μεγαλύτερη ελληνική διάκριση στον θεσμό ήταν το 1999 στο Ερεβάν της Αρμενίας, όταν η Μαρία Κουβάτσου αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στις γυναίκες μέχρι 20 ετών.

Τρίτος παγκόσμιος πρωταθλητής στους σκακιστές μέχρι 20 ετών ήταν ο Σπύρος Σκέμπρης το 1977 στην Αυστρία, η Αννα Μαρία Μπότσαρη ήταν 2η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στη ρουμανική Μαμάια κλπ.

Οι Αγώνες της Αθήνας γίνονται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Επικεφαλής διαιτητής είναι ο διεθνής Παναγιώτης Νικολόπουλος και διευθυντής Αγώνων ο επίσης διεθνής Σωτήρης Λογοθέτης, υποστηριζόμενοι από μια ομάδα 10 Ελλήνων και ξένων διαιτητών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες και για όλους όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά την αφρόκρεμα του παγκόσμιου νεανικού σκακιού, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ