Βενιζέλος στην Οργανωτική Επιτροπή: Η ύφεση θα διαρκέσει μέχρι το 2016 - iefimerida.gr

Βενιζέλος στην Οργανωτική Επιτροπή: Η ύφεση θα διαρκέσει μέχρι το 2016

Βενιζέλος στην Οργανωτική Επιτροπή: Η ύφεση θα διαρκέσει μέχρι το 2016
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαισιόδοξος για την επιτυχία των νέων μέτρων εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Οργανωτική Επιτροπή του κόμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτίμησε μάλιστα πως η υφεσιακή πορεία της χώρας δεν πρόκειται να ανατραπεί πριν από το 2016, πράγμα που σημαίνει πως η παρούσα κυβέρνηση ακόμη και εάν εξαντλήσει την τετραετία, θα είναι μία υφεσιακή κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο περιβάλλον που επικρατεί στην Ευρώπη, επισημαίνοντας από την μία πλευρά η Γερμανία δείχνει να κρατά αποστάσεις από τα φλέγοντα ζητήματα λόγω των επερχόμενων εκλογών και από την άλλη η Γαλλία, εμφανίζει και αυτή μία υπαναχώρηση.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την διάρκεια των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών, δεν λήφθηκε καμμία απόφαση σχετικά με τα μέτρα που ζητά η Τρόικα, παρά μόνο για ορισμένες αποκρατικοποιήσεις. Επίσης τόνισε πως δεν υπάρχει καλή προετοιμασία των μέτρων που προτείνονται στην τρόικα με αποτέλεσμα να «έχουν φτάσει στο σημείο να ανοίγουν ξανά θέμα εφεδρείας», όπως είπε.

Σύμφωνα με το tovima.gr, αναφορικά με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, ορισμένα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, άσκησαν έντονη κριτική για τους πρώην υπουργούς που διαφοροποιήθηκαν από την γραμμή του κόμματος, στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

«Αυτοί ήταν στην κυβέρνηση και έφτασαν τα πράγματα εδώ που τα έφτασαν. Δεν μπορεί τώρα να εμφανίζονται ως τιμητές», φαίνεται να ειπώθηκε στη συνεδρίαση. «Κάποιοι παριστάνουν τους μεταρρυθμιστές σε δευτερεύοντα θέματα, αν θέλουν να γίνουν πραγματικοί μεταρρυθμιστές ας ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου», είπε ο Δημήτρης Καρύδης.

Από την πλευρά της η Χρύσα Αράπογλου τόνισε πως: «Δεν μπορεί να λέγονται μεταρρυθμιστές οι εισηγητές των δεξιών και αδιέξοδων πολιτικών. Το ΠαΣοΚ πρέπει να αποφασίσει με ποιούς θέλει να πάει και ποιούς θέλει να αφήσει».

Μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται να άκουσε παράπονα από στελέχη του κόμματος για την στάση που κράτησε απέναντι στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Είσαι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ», του είπαν, «Θα πρέπει να διαφυλάξεις το κύρος σου και να προσπαθείς να συνθέτεις τις διαφορετικές απόψεις», φαίνεται να του επισήμανε ο Ιωάννης Μαγκριώτης.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά πως: «Κυριάρχησε η εντύπωση της εσωστρέφειας και του κατακερματισμού και δεν είναι αυτό το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ