O ρετρό φετιχισμός του κυρίου Νομπουγιόσι Αράκι [φωτογραφίες] - iefimerida.gr

O ρετρό φετιχισμός του κυρίου Νομπουγιόσι Αράκι [φωτογραφίες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχουν ποζάρει μπροστά στο φακό του προσωπικότητες όπως η Lady Gaga και η Bjork, η οποία είναι χρόνια τώρα δεδηλωμένη θαυμάστρια του έργου του. Φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί στις μεγαλύτερες γκαλερί και στα σπουδαιότερα μουσεία όλου του κόσμου, ενώ το ύφος του είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα στο καλλιτεχνικό και όχι μόνο στερέωμα.

Πριν μερικές ημέρες έλαβε τέλος μεγάλη του έκθεση στο Izu Photo Museum που εδράζεται στους πρόποδες του όρους Φούτζι στην Ιαπωνία.

Το έργο του μεγάλου αυτού 70χρονου Ιάπωνα φωτογράφου είναι η καλλιτεχνική απόδειξη αφενός ότι δικαίως ο Γιαπωνέζικος πολιτισμός θεωρείται και είναι ένας από τους τρεις πιο ενδιαφέροντες παγκοσμίως, αφετέρου και κυρίως ότι:

«στην Ιαπωνία ­ - σ' αυτή τη χώρα που ονομάζω Ιαπωνία ­ - η σεξουαλικότητα βρίσκεται μέσα στο σεξ. Πουθενά αλλού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες συμβαίνει το αντίθετο: το σεξ είναι παντού, εκτός από τη σεξουαλικότητα» (Ρολάν Μπαρτ, Η επικράτεια των σημείων).

Ο ανήσυχος αναγνώστης οφείλει να αναζητήσει άμεσα το υπέροχο ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο του με τίτλο: Arakimentary...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ