Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, στο τραπέζι των τριών αρχηγών - iefimerida.gr

Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, στο τραπέζι των τριών αρχηγών

Τα μέτρα των 11
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, συζήτησαν για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς και για την συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα.

Οι Τροϊκανοί, αναχώρησαν για... ολιγοήμερες διακοπές, αφήνοντας στη πραγματικότητα ένα μικρό χρονικό περιθώριο στη κυβέρνηση, προκειμένου να αποφασίσει πόσο ακόμα θα κοπούν συντάξεις και επιδόματα για να βγει ο λογαριασμός των 11,5 δισ. ευρώ.

«Υπήρξε εξειδίκευση μέτρων αλλά υπάρχει ακόμα σημαντικό «κενό» αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ» ανάφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών -το απόγευμα της Κυριακής- μετά από τη συνάντηση με τη Τρόικα αλλά και τη περίπου μιάμισης ώρας σύσκεψη που ακολούθησε με τον υπουργό Εργασίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει, πριν επισκεφθεί Βερολίνο και Παρίσι, να έχει «κλειδώσει» η οριστική λίστα με τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που προβλέπει το νέο Μνημόνιο, αλλά να έχουν γίνει και τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση του σχεδίου συγχωνεύσεων ή καταργήσεων οργανισμών και φορέων του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ