Ποια μυστική τεχνολογία χρησιμοποιούν οι Βρετανοί στους τροχούς των ποδηλάτων πίστας - iefimerida.gr

Ποια μυστική τεχνολογία χρησιμοποιούν οι Βρετανοί στους τροχούς των ποδηλάτων πίστας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει κανείς που να μη γνωρίζει πως κάθε τέτοιου τύπου παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικές συναντήσεις, πέραν των στερεότυπων εθιμοτυπιών που τις συνοδεύουν, αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρίες για τη δοκιμή ανήκουστων τεχνολογιών, τόσο σε επίπεδο προετοιμασίας των αθλητών όσο και σε εκείνο του εξοπλισμού που φέρουν, σε σημείο μάλιστα να υπάρχουν ειδικές ομάδες τεχνολογικής κατασκοπείας των αντιπάλων ομάδων, προκειμένου να δουν που οφείλονται έστω και τα λίγα κερδισμένα εκατοστά του δευτερολέπτου.

Αυτό ακριβώς το σενάριο παίζεται τις τελευταίες ημέρες στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο με τις μισές ομάδες και ειδικότερα τους Γάλλους να πασχίζουν να βρουν μία εξήγηση για την κυριαρχία των Βρετανών στο άθλημα της ποδηλασίας πίστας.

Πιο συγκεκριμένα, η επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Ιζαμπέλ Γκοτερόν, έδωσε τροφή σε εικασίες σχετικά με τους τρόχους που χρησιμοποιούν οι Βρετανοί στα ποδήλατά τους, τους οποίους κρατούν πάντοτε καλυμμένους, και υποστηρίζει ότι ενδεχομένως να μην έχουν κατασκευαστεί από το σπόνσορα των αγώνων, τη γαλλική εταιρεία Mavic, η οποία προμηθεύει με τροχούς το 80% των αγωνιζομένων,

Σύμφωνα με δηλώσεις της στην εφημερίδα L'Equipe, η επικεφαλής της γαλλικής ομάδας και οι συνεργάτες της παρακολουθούν στενά το kit που χρησιμοποιούν οι Βρετανοί, στην προσπάθειά τους να βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα του τύπου: πώς και έχουν κερδίσει τόσα δέκατα του δευτερολέπτου; Έχουν βρει, άραγε, κάποια νέα διαδικασία προπόνησης βασισμένη σε συγκεκριμένα ενεργειακά μονοπάτια;

Η κυρία Γκοτερόν ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπαινίσσεται παράνομες μεθόδους ή αθέμιτα τεχνολογικά μέσα, όπως και ότι δεν είναι της παρούσης η ανάλυση των δεδομένων.

Οι υποψίες της γαλλικής ομάδας αρχικά στρέφονταν προς τους τροχούς των Βρετανών, τους οποίους οι τελευταίοι συνηθίζουν να καλύπτουν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Μάλιστα επικοινώνησαν με την εταιρεία Mavic, η οποία τους διαβεβαίωσε ότι όλες οι ομάδες χρησιμοποιούν τους ίδιους τροχούς.

Η αγγλική ομάδα από την πλευρά της ανταπάντησε στις γαλλικές εικασίες, λέγοντας ότι, όπως και στην περίπτωση του Γύρου της Γαλλίας, έτσι και στους Ολυμπιακούς το μυστικό της επιτυχίας τους είναι η πολύ υψηλού επιπέδου προετοιμασία των αθλητών της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ