Ο Γιουσέιν Μπολτ κατέκτησε -με Ολυμπιακό ρεκόρ- το χρυσό στα 100μ. - iefimerida.gr

Ο Γιουσέιν Μπολτ κατέκτησε -με Ολυμπιακό ρεκόρ- το χρυσό στα 100μ.

Ο Γιουσέιν Μπολτ κατέκτησε με ολυμπιακό ρεκόρ το χρυσό στα 100μ.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιουσέιν Μπολτ απέδειξε πως είναι ο γρηγορότερος άνθρωπος στον πλανήτη κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ. με χρόνο 9, 63, που αποτελεί νέο ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ άφησε στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του Γιόχαν Μπλέικ με 9, 75, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αμερικανός Τζάστιν Γκάτλιν με 9, 79. Ο Μπολτ, ο οποίος μετά τον τερματισμό έκανε τον διάσημο πανηγυρισμό της αστραπής, έγινε μόλις ο δεύτερος σπρίντερ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο μετά τον Καρλ Λιούις, ενώ η κούρσα του τελικού ήταν η πιο γρήγορη όλων των εποχών, καθώς επτά αθλητές έτρεξαν σε χρόνο κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα. Αν δεν τραυματιζόταν και ο Ασάφα Πάουελ, ο οποίος τερμάτισε περπατώντας, τότε και οι οκτώ σπρίντερ θα κατέβαιναν κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα. Αυτό ήταν το τέταρτο χρυσό μετάλλιο του Μπολτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τα τρία (100μ, 200μ και 4Χ100) που είχε κατακτήσει στο Πεκίνο το 2008 και όπως δήλωσε μετά το τέλος του τελικού, στόχος του είναι να γίνει θρύλος και να κατακτήσει το χρυσό στα 200μ. και στα 4Χ100.

Αμερικανική δίκτυο έδειξε τον τελικό σε μαγνητοσκόπηση

Το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, δεν μετέδωσε τον τελικό της μιας ανάσας απευθείας, αλλά σε μαγνητοσκόπηση, θέλοντας να έχει μεγαλύτερη τηλεθέαση. Υπολογίζεται πως περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν ζωντανά τον Μπολτ να κερδίζει, εκτός από όσους ήταν συνδεδεμένοι στο NBC.

Το ευτράπελο πριν την έναρξη της κούρσας των 100 μέτρων

Πριν από τον τελικό δεν έλειψε και ένα ευτράπελο, μια και ένας μεθυσμένος φίλαθλος πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι λίγα μέτρα πίσω από τους αθλητές, που ετοιμάζονταν να εκκινήσουν. Ο άντρας συνελήφθη με την βοήθεια της Ολλανδέζας αθλήτριας του τζούντο Εντιθ Μπος, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 70 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ