Αποκλείστηκε Γερμανίδα κωπηλάτρια λόγω σχέσεών της με ακροδεξιά στοιχεία - iefimerida.gr

Αποκλείστηκε Γερμανίδα κωπηλάτρια λόγω σχέσεών της με ακροδεξιά στοιχεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον απόηχο της περίπτωσης της δικής μας Βούλας Παπαχρήστου και του αποκλεισμού της λόγω ανάρμοστων σχολίων φυλετικού περιεχομένου, σειρά πήρε Γερμανίδα αθλήτρια, μέλος του πληρώματος της οκτακώπου που ήρθε έβδομη στον τελικό, ούσα ύποπτη για σχέσεις με την ακροδεξιά σκηνή του Ρόστοκ.

Κατόπιν τούτου, η Νάντια Ντριγκάλα εγκατέλειψε οικειοθελώς το Ολυμπιακό χωριό, καθώς επίκειται η διεξαγωγή έρευνας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το βράδυ η Γερμανική ολυμπιακή Ομοσπονδία.

Παρ' όλο που η ανακοίνωση δεν προσδιορίζει τους λόγους της ξαφνικής αποχώρησής της, πηγές από τη Γερμανία αναφέρουν ότι η 23χρονη πρώην αστυνομικός συνδέεται με τον ιδεολογικό χώρο της ακροδεξιάς και πιο συγκεκριμένα με μέλος του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD), το οποίο χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως ρατσιστής, ρεβιζιονιστής, εχθρικός προς το σύνταγμα και φίλα προσκείμενος στην άκρα δεξιά.

Ωστόσο, το κόμμα είναι νόμιμο και έχει αντιπροσώπους τόσο στα κυβερνητικά όσο και στα δημοτικά συμβούλια, κυρίως στην ανατολική Γερμανία.

Η Ντριγκάλα αποφάσισε να φύγει οικειοθελώς από το Ολυμπιακό χωριό, προκειμένου να μην προκαλέσει προβλήματα στους συναθλητές της – μία κίνηση την οποία καλωσόρισαν οι υπεύθυνοι της ομάδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδίδονται τέτοιου τύπου κατηγορίες στην ομάδα κωπηλασίας, καθώς φημολογείται ότι τη χρονιά που μας πέρασε η αθλήτρια σχετιζόταν με τον αρχηγό των Εθνικοσοσιαλιστών του Ρόστοκ, μίας τοπικής νεοναζιστικής οργάνωσης, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή της από το αστυνομικό σώμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ