Η Βουλή ενημερώνεται σήμερα από Στουρνάρα και Προβόπουλο για την Αγροτική - iefimerida.gr

Η Βουλή ενημερώνεται σήμερα από Στουρνάρα και Προβόπουλο για την Αγροτική

Η Βουλή ενημερώνεται σήμερα από Στουρνάρα και Προβόπουλο για την Αγροτική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος θα προσέλθουν το μεσημέρι στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών για τη μεταβίβαση της «καλής» Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η συζήτηση έχει ως αφορμή αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν αντιτίθενται στη μεταβίβαση αυτή ζητώντας να παραμείνει η Τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο.

Οπως είναι γνωστό η Τράπεζα της Ελλάδος στη σχετική ανακοίνωση που έχει εκδοθεί επισημαίνει ότι εφάρμοσε τα μέτρα εξυγίανσης της ΑΤΕ -με πλήρη διαφάνεια- σε συνεργασία με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και την Τρόικα εφαρμόζοντας το Μνημόνιο. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι βάσει του Μνημονίου δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιηθούν οι κρατικές τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, πως «η Τράπεζα της Ελλάδος πριν καταλήξει στην λύση της Πειραιώς διεξήγαγε εμπιστευτική διαγωνιστική διαδικασία απευθυνόμενη στις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, οι οποίες ωστόσο δεν έδειξαν ενδιαφέρον, ενώ η μία εξ αυτών που είχε καταθέσει πρόταση (Eurobank) στο τέλος την απέσυρε. Παράλληλα, η ΤτΕ είχε αναθέσει σε δύο διεθνείς επενδυτικές τράπεζες την αναζήτηση επενδυτή στο εξωτερικό. Όμως ούτε η διαδικασία αυτή τελεσφόρησε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ