ΔΝΤ: Οι εντάσεις θα μειωθούν μετά τις ανακοινώσεις μέτρων που έκανε η ΕΚΤ - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Οι εντάσεις θα μειωθούν μετά τις ανακοινώσεις μέτρων που έκανε η ΕΚΤ

ΔΝΤ: Οι εντάσεις θα μειωθούν μετά τις ανακοινώσεις μέτρων που έκανε η ΕΚΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «μείωση των εντάσεων» στις αγορές μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, έκανε λόγο το ΔΝΤ.

«Το γεγονός ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε απευθείας ενέργειες στην ανοικτή αγορά, κατάλληλου μεγέθους» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Στην συνέχεια προσέθεσε πως : «Συμμεριζόμαστε το ενδιαφέρον του για την αναγκαιότητα να αποκατασταθεί η άσκηση νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη. Συμφωνούμε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλήρως οι ασπίδες προστασίας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ)».

Καταλήγοντας τονίζεται πως η δράση της ΕΚΤ «μόνο, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη», όμως υπογράμμισε ότι η βοήθειά της είναι απαραίτητη για να «μειωθούν οι εντάσεις την ώρα που εφαρμόζονται και αποφέρουν καρπούς άλλες πολιτικές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ