H Bild απειλεί τον Ντράγκι να του πάρει το... κράνος - iefimerida.gr

H Bild απειλεί τον Ντράγκι να του πάρει το... κράνος

H Bild απειλεί τον Ντράγκι να του πάρει το ...κράνος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πολιτικό σκάνδαλο εξυφαίνεται στη Γερμανία. Η γερμανική εφημερίδα Bild, σε μια πρωτοφανή πολιτική παρέμβαση, απειλεί σήμερα τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να του πάρει το ...κράνος του πρωσικού στρατού που του είχε χαρίσει αν πάρει επιπλέον μέτρα για να σώσει τις οικονομίες των χρεοκοπημένων κρατών!

«Σήμερα η Ευρωπαική Κεντρική ΤΡάπεζα αποφασίζει τη χορήγηση νέας βοήθειας. Δεν θα δώσετε κι άλλα γερμανικά χρήματα στις χρεοκοπημένες χώρες, Κύριε Ντράγκι ! Αλλιώς η Bild θα σας πάρει πίσω το πρωσικό κράνος» γράφει απροκάλυπτα η γερμανική εφημερίδα που έχει 12 εκατομμύρια αναγνώστες.

Η εφημερίδα δημοσιεύει μάλιστα και δύο φωτογραφίες : η μια δείχνει τον επικεφαλής της ΕΚΤ να παραλαμβάνει το πρωσικό κράνος από τα χέρια του διευθυντή σύνταξης Kai Diekmann σε μια συνάντηση όπου ο Ντράγκι έπλεξε το εγκώμιο του γερμανικού μοντέλου δημοσιονομικής πειθαρχίας και μια δεύτερη που δείχνει το εν λόγω κράνος να φιγουράρει στο γραφείο του Ντράγκι στην ΕΚΤ.

«Το πρωσικό αυτό σύμβολο είναι ένα καλό σύμβολο για το τι οφείλει να πράξει η ΕΚΤ : να διαφυλάξει τη σταθερότητα του ευρώ και να προστατεύσει τους ευρωπαίους αποταμιευτές» είχε δηλώσει τότε ο Ντράγκι, παραλαμβάνοντας το πρωσικό κράνος.

Η Bild κάνοντας αυτή την απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά της ΕΚΤ απηχεί τους φόβους μεγάλου μέρους της γερμανικής πολιτικής τάξης ότι η ΕΚΤ θα αποφασίσει να αγοράσει μαζικά ομόλογα του δημοσίου της Ισπανίας και της Ιταλίας. Η Bundesbank, μέλος του ΔΣ της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας αντιτίθεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα αποτελούσε έμμεσο τρόπο χρηματοδότησης δημοσίου χρέους, πράγμα που απαγορεύεται από το καθεστώς της ΕΚΤ.

«Ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, παλεύει να μη συμβεί αυτό αλλά είναι μειοψηφία στην ΕΚΤ» αναφέρει απροκάλυπτα η Bild, η οποία δείχνει να έχει πολύ καλό ρεπορτάζ από το εσωτερικό της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

Το 2011 δύο Γερμανοί, ο Αξελ Βέμπερ, πρόεδρος της Bundesbank και ο Γιούργκεν Σταρκ, επικεφαλής των οικονομολόγων της ΕΚΤ παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα υπέρ της Ελλάδας την Ανοιξη του 2010.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Ντράγκι Bild απειλές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ