Σταϊκούρας: Τα νέα μέτρα θα κατανεμηθούν όσο πιο δίκαια γίνεται - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: Τα νέα μέτρα θα κατανεμηθούν όσο πιο δίκαια γίνεται

Σταϊκούρας: Τα νέα μέτρα θα κατανεμηθούν όσο πιο δίκαια γίνεται
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να εξειδικεύσει μέτρα 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να έχουν ποσοτικοποιηθεί και κοστολογηθεί από τον περασμένο Ιούνιο, τόνισε όμως πως το βάρος των μέτρων θα κατανεμηθεί δίκαια.

«Πρόκειται για ένα πολύ βαρύ φορτίο και πρόθεση και ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης είναι το βάρος αυτό να κατανεμηθεί όσο πιο δίκαια γίνεται».

Ο κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος στα ειδικά μισθολόγια, για τα οποία υπενθύμισε ότι με βάση το πρόγραμμα της δανειακής σύμβασης θα έπρεπε να θεσπιστεί μείωση κατά μέσον όρο στο 10%. Προσέθεσε, όμως, ότι από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βούλησή της να διαπραγματευτεί τις μειώσεις αυτές με δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα, όπως η περικοπή από 10% έως 20% σε 20 κωδικούς του προϋπολογισμού, που αφορούν σε ελαστικές δαπάνες, όπως μισθώματα, προμήθειες, επιχορηγήσεις.

Αναφέρθηκε και στην πώληση της ΑΤΕ, ενημερώνοντας ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή ειδική νομοθετική ρύθμιση για τα μη ενήμερα δάνεια, με τα οποία αγροτική γη έχει υποθηκευτεί. Για τα υπόλοιπα, όμως, δάνεια, είπε ότι οι υποθήκες θα ακολουθούν τις διαδικασίες που προβλέπονται για τα δάνεια, ανεξάρτητα της νομικής μορφής του φορέα.

Για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ανέφερε πως όσο πιο συνεπείς είμαστε απέναντι στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, τόσο περισσότερους βαθμούς ελευθερίας θα απολαμβάνουμε για να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ