Σιωπηρή παράταση για 200.000 φορολογικές δηλώσεις μέσω διαδικτύου - iefimerida.gr

Σιωπηρή παράταση για 200.000 φορολογικές δηλώσεις μέσω διαδικτύου

Σιωπηρή παράταση για 200.000 φορολογικών δηλώσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η επίσημη διορία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων να εξέπνευσε την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε σιωπηρή παράταση στους περίπου 200.000 φορολογούμενους που δεν έχουν κάνει τη δήλωση τους.

Τώρα για όσους επιμείνουν και δεν υποβάλλουν δήλωση πριν το τέλος της σιωπηρής παράτασης θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και θα πληρώσουν επιπλέον φόρο 500 ευρώ

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα επιτρέπει μέχρι το τέλος της εβδομάδας την κατάθεση δηλώσεων μέσω του Τaxisnet θεωρώντας εμπρόθεσμες τις σχετικές δηλώσεις.

Σημειώνεται πως όσοι δεν υποβάλλουν δήλωση πριν το τέλος της σιωπηρής παράτασης θα χάσουν το αφορολόγητο, θα καταβάλλουν μηνιαίο πρόστιμο 1% επί του οφειλόμενου φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης και θα απολέσουν τις προβλεπόμενες τρεις δόσεις για την εξόφληση των φόρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ