Χωρίς δικηγόρους η υπογραφή συμβολαίων - iefimerida.gr

Χωρίς δικηγόρους η υπογραφή συμβολαίων

Χωρίς δικηγόρους η υπογραφή συμβολαίων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στην υποχρεωτική παρουσία δικηγόρων στις συμβολαιογραφικές πράξεις σχεδιάζει να βάλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στο πλαίσιο της πλήρους απελευθέρωσης του επαγγέλματος και της αναθεώρησης του Κώδικα περί Δικηγόρων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης η σημαντική αυτή αλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους και παρουσιάστηκε από τον κ. Ρουπακιώτη κατά τη χθεσινή του συνάντηση με την τρόικα. Οι εκπρόσωποι των δανειστών φαίνονται έκπληκτοι από το γεγονός ότι παρίστανται δικηγόροι και από τις δύο πλευρές στη διάρκεια υπογραφής συμβολαίων. Η πρακτική αυτή που περιλαμβάνει και αμοιβή των δικηγόρων ως ποσοστό επί της αξίας της συμβολαιογραφικής πράξης θεωρήθηκε ελληνική πρωτοτυπία αν και οι εκπρόσωποι των δανειστών αντιλαμβάνονται ότι η όποια αλλαγή πρέπει να γίνει με προσεκτικά βήματα.

Από την προηγούμενη κυβέρνηση έχουν ήδη καταργηθεί οι υποχρεωτικές ελάχιστες αμοιβές δικηγόρων για παραστάσεις στα δικαστήρια, αν και παραμένουν οι λεγόμενες νόμιμες αμοιβές σε περίπτωση που δεν υπάρξει έγγραφη συμφωνία για το ποσό μεταξύ δικηγόρου και πελάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα Νέα, η τρόικα εμφανίστηκε ικανοποιημένη για τους ρυθμούς σε διοικητικές δίκες καθώς εκτιμάται ότι τα Διοικητικά Εφετεία κατόρθωσαν να πιάσουν τους στόχους που είχαν τεθεί. Αντίθετα, καθυστερήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν σε πολιτικές δίκες και για τον λόγο αυτό το υπουργείο ΔΙκαιοσύνης ετοιμάζει σειρά μέτρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ