Παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και δραχμής προτείνουν Γερμανοί οικονομολόγοι - iefimerida.gr

Παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και δραχμής προτείνουν Γερμανοί οικονομολόγοι

Tην παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και δραχμής προτείνουν γερμανοί οικονομολόγοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην παράλληλη κυκλοφορία δύο νομισμάτων και του ευρώ και μιας «νέας δραχμής» στην Ελλάδα, προτείνουν Γερμανοί οικονομολόγοι, προκειμένου να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, προτείνεται η πληρωμή μισθών και συντάξεων σε δραχμές, των οποίων η συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ θα είναι κυμαινόμενη, ενώ παράλληλα εισηγείται το εθνικό νόμισμα να μπορεί να υποτιμηθεί.

Την πρόταση της παράλληλης κυκλοφορίας συνυπογράφουν ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ, καθηγητές Οικονομικών όπως ο Ρόλαντ Φάουμπελ (Πανεπιστήμιο Μάνχαϊμ) και Μπερντ Λούκε (Πανεπιστήμιο Αμβούργου), αλλά και ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Μεσαίων Επιχειρήσεων (BVMW) Μάριο Οχόβεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ