Πύρινη «κόλαση» στο Ρέθυμνο - Εκκενώνονται χωριά - iefimerida.gr

Πύρινη «κόλαση» στο Ρέθυμνο - Εκκενώνονται χωριά

FOTIA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πύρινη κόλαση στο Ρέθυμνο, με τους ανέμους να τροφοδοτούν τις φλόγες και να αυξάνουν τα μέτωπα των πυρκαγιών, με αυτή που εκδηλώθηκε στον Βιάννο να βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, lίγο πριν τη μία μετά το μεσημέρι οι φωτιά ξέφυγε και κατευθύνεται προς την τουριστική περιοχή του Κερατόκαμπου, ενώ μια νέα εστία εμφανίστηκε στο Βαχό.

Για ανεξέλεγκτη κατάσταση κάνει λόγο και ο δήμαρχος Βιάννου, Παναγιώτης Μπαριτάκης, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκκενωθούν και άλλοι οικισμοί, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Υπενθυμίζεταί ότι ήδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Χόνδρος, Κάτω Βιάννος και Περβόλα, ωστόσο, σύμφωνα με το διοικητή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, καθώς απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τις κατοικημένες αυτές περιοχές.

Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη με διάσπαρτες εστίες και αλλεπάλληλες αναζωπυρώσεις εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με άνδρες της Πυροσβεστικής, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν αρχικά δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ωστόσο το ένα χρειάστηκε να μεταβεί στο μέτωπο που «άνοιξε» στον Κάστελλο Ρεθύμνου, το άλλο μεγάλο μέτωπο φωτιάς στην Κρήτη, ενώ μεγάλη πυροσβεστική δύναμη απασχολείται και στο τρίτο μεγάλο μέτωπο, στο Βελονάδο.

Οι φωτιές σε Χίο – Ολυμπο - Ιωάννινα

Σε ύφεση και υπό έλεγχο, βρίσκεται πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής, από άγνωστή μέχρις στιγμής αιτία, στην περιοχή Κοκκινοπηλός στα Καζάνια Ολύμπου.

Στην περιοχή, εξακολουθούν να επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα στα οποία μετέχουν 40 άτομα, καθώς υπάρχουν ακόμη μικρές εστίες φωτιάς. Χθες, για την κατάσβεση της, επιχείρησαν 8 πυροσβεστικά οχήματα και δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα, μαζί με πεζοπόρα τμήματα.

Υπό έλεγχο τέθηκε και το πύρινο μέτωπο στο Σταυράκι Ιωαννίνων, αφού κατέκαψε εκατό στρέμματα δασικής έκτασης και τετρακόσια χορτολιβαδικής,

Τέλος, σε ύφεση και υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά και στο δάσος

Υπό έλεγχο τέθηκε, παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, η μεγάλη δασική Αυγωνύμων στη Χίο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ