Το 71% των Γερμανών θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ – Το 51% και την ίδια τη Γερμανία - iefimerida.gr

Το 71% των Γερμανών θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ – Το 51% και την ίδια τη Γερμανία

Το 71% των Γερμανών θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ – Το 51% και την ίδια τη Γερμανί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκπλήξεις έκρυβε η δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία Emnid για την εφημερίδα Bild am Sonntag σε σχέση με το μέλλον του ευρώ.

Το 51% των ερωτηθέντων Γερμανών δήλωσε ότι η χώρα τους θα ήταν καλύτερα εκτός της Ευρωζώνης των 17 χωρών-μελών και το 29% ότι θα ήταν χειρότερα. Από την δημοσκόπηση προέκυψε επίσης ότι το 71% των Γερμανών επιθυμούν να δουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Μόνο ένας στους τρεις Γερμανούς εξακολουθεί να πιστεύει ότι η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ παίρνει τις σωστές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με μια ακόμη δημοσκόπηση.

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση ο υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, δήλωσε στην Bild am Sonntag ότι υπάρχουν «σοβαρές αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις».

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μάρτιν Βανσλέμπεν, έκανε έκκληση να σταματήσει η συζήτηση για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Θεωρούμε ότι είναι λάθος, στη Γερμανία για παράδειγμα, να συζητάται καθημερινά το αν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη. Αυτό δεν μας αφορά. Είναι θέμα των Ελλήνων να αποφασίσουν», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ