Θα αντέξει το Taxisnet 600.000 δηλώσεις σε μία ημέρα; - iefimerida.gr

Θα αντέξει το Taxisnet 600.000 δηλώσεις σε μία ημέρα;

Λήγει αύριο η προθεσμία για τις δηλώσεις – Θα αντέξει το Taxisnet;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ημέρα έχει απομείνει για την εκπνοή της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με το υπουργείο Οικονομικών να μην δίνει νέα παράταση αν και το Taxisnet αναμένεται να δεχθεί κύμα μαζικής υποβολής, αφού 600.000 φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμη την δήλωση τους και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το σύστημα μπορεί να μην αντέξει.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 4.600.000 ηλεκτρονικές και χειρόγραφες δηλώσεις ενώ στις εφορίες εκτιμάται ότι υπάρχουν στοιβαγμένες σε ντάνες περίπου 300.000 χειρόγραφες δηλώσεις τις οποίες πρέπει να καταχωρίσουν στο σύστημα οι υπάλληλοι του ΚΕΠΥΟ.

Ωστοσο 600.000 φορολογούμενοι δεν έχουν συμπληρώσει τη δήλωση τους και αν δεν το κάνουν μέχρι αύριο θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή πρόσθετων φοροεπιβαρύνσεων, ενώ θα χάσουν το δικαίωμα να υπαχθούν στην ρύθμιση εξόφλησης των εκκαθαριστικών σε 10 μηνιαίες δόσεις αφού η ρύθμιση θα αφορά αποκλειστικά μόνο τους φορολογούμενους που θα έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τη δήλωση τους.

Παράλληλα θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ αφού δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσκομίσουν αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματος τους κι έτσι δεν θα μπορούν να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ