«Μαύρες» προβλέψεις του ΔΝΤ για Ισπανία: Υφεση 1,7% και ανεργία στο 25% - iefimerida.gr

«Μαύρες» προβλέψεις του ΔΝΤ για Ισπανία: Υφεση 1,7% και ανεργία στο 25%

«Μαύρες» προβλέψεις του ΔΝΤ για Ισπανία: Σε εκρηκτικά επίπεδα ύφεση και ανεργία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μαύρες» είναι οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ισπανία,καθώς προβλέπει τραγικά υψηλή ανεργία, ύφεση και πτώση του ΑΕΠ. Ωστόσο το Ταμείο επικροτεί τα μέτρα σκληρής λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση Ραχόι.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΔΝΤ, η ύφεση θα φθάσει το 1,7% του ΑΕΠ για φέτος και το 1,2% το 2013, ενώ η ανεργία το 2012 θα αυξηθεί στο 24,9%, ενώ προβλέπει ότι μέχρι το 2014 θα διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα το ΔΝΤ χαιρετίζει την υιοθέτηση των σκληρών πακέτων διάσωσης και καλεί την Ισπανία να τα τηρήσει αυστηρά, γιατί μέσω αυτών θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της για το 2012 και το 2013. Εκτιμά, βέβαια, ότι το 2014 θα χρειαστεί νέα μέτρα.

Επίσης απευθύνει σύσταση για γρήγορη εφαρμογή των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και επίσπευση των διαδικασιών για την επίτευξη δημοσιονομικής και τραπεζικής ολοκλήρωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ